Våra leverantörer

Produkterna du hittar hos oss kommer från kreatörer i hela landet. Här träffar du våra leverantörer och får veta mer om deras kreativa skapande av designprodukter från återbrukade material. 

Återbrukshyttan - Bollnäs

Återbrukshyttan är en annorlunda glashytta som ger gammalt glas nytt liv genom miljövänlig återvinning. Alla produkter formas för hand i den egna glashyttan i Bollnäs, Hälsingland. Råvaran består av förpackningsglas - flaskor och burkar som annars slängs i igloon, samt gammalt glas som damejeanner och svagdricksflaskor som inte används i samma utsträckning längre.

Läs mer på Återbrukshyttans webb


Refo - Stockholm

Refo är en återbruks-hub och ett socialt projekt som samlar en rad remakers i Stockholmsregionen. Härifrån får vi våra dragkedjearmband, halsband av dragkedjor och knappar, örhängen och en del hel del annat. 

Läs mer på Refos webb
Den Flygande Gnistan - Broddetorp

Geert - ursprungligen från Holland - baserar sina produkter på alla möjliga järnföremål som borde ha slängts och jobbar under namnet Den Flygande Gnistan. Materialet kommer såväl från industrien, bönder i trakten och allt emellan. Han kallar sig gärna för en modern smed som använder sig av upcycling, där både materialet och formen används men i ett annat sammanhang, och bearbetar materialet och svetsar med solel från egna solpaneler. Målet är att göra oväntade, ovanliga tredimensionella former med minsta möjliga miljöpåverkan, som får människor att fundera, förundra och skratta. Och att ha kul medans han hämtar, sorterar och svetsar.

Läs merHildur 2 John - Visby

"Jag heter Amalia och jag omvandlar din egna, din ärvda eller loppade gamla skinn- eller mockajacka till kuddar med själ. Ett sätt att med vördnad ta hand om 

och samtidigt återbruka ett material som håller generation efter generation. Nu kan du vila huvudet mot någon annans historia."

Läs mer på Hildur 2 Johns webb
Studio Skata

Studio SKATA - Stockholm

Studio SKATA står för en färgglad, kontrollerad spretighet och drivs av Anna Björkman som även samarbetar med refo. Arbetet är småskaligt, lekfullt och leder ofta till one of a kind, exempelvis de pimpade kepsarna. Serien Clean Soda utgörs av örhängen av återvunna plastförpackningar på handgjorda silverkrokar, även alla hängen formas för hand så varje exemplar får en lite egen karaktär.

Läs mer på Studio SKATAs webb


JO Work of art

JO Work of art - Ronneby

JO Work of art är ett litet personligt företag som brinner för olika typer av hantverk och konstformer. Bland annat snickeri, metallhantverk och grafisk design. Den största delen av vårt sortiment är egen designade och egentillverkade produkter. Vi tycker att återbruk är något fantastiskt! Därför tillverkar vi många av våra produkter av återbrukat material. Det kan vara t. ex uttjänta hästskor, gammal kätting eller trä som får en ny funktion eller skepnad. Vi vill skapa en unik och hemtrevlig känsla till ditt hem. En härlig blandning av rustik, lantlig och skandinavisk inredning med en bohemisk touch.

Läs mer


Reused Remade

Reused Remade - Stockholm

Reused Remade grundades 2016 och är en svensk innovation med ambitionen att inspirera till ett mer klimatsmart användande av redan befintliga resurser och ge människor möjligheten att bära på ett hållbart sätt. Genom att återanvända kasserade hotellakan och ge dem en andra livscykel som klimatsmarta bärkassar för vardagligt bruk, bidrar Reused Remade till utveckling av den cirkulära ekonomin. En bärkasse från Reused Remade hjälper till att spara 1500 l färskvatten, 50 g kemikalier, 20 cl råolja och 2,6 kg växthusgaser - smart och resurseffektivt!

Läs mer

Flowerfield Creations

Flowerfield Creations - Umeå

Jag heter Lina och håller till i Blomåker (Flowerfield) utanför Umeå. Här skapar jag annorlunda och uppseendeväckande kreationer av återvunnet material. Hos Red Recycle Design hittar ni mina väskor och små prylbörsar gjorda av burkkapsyler i olika färg o utförande. Jag tycker om det originella och att ha något som ingen annan har, därför är varje alster unikt i sitt slag. 

Läs mer på Flowerfield Creations fb-sida